Německá značka Rolf Benz, synonymum pro prémiový čalouněný nábytek, dokazuje, že luxus a udržitelnost mohou jít ruku v ruce. Od svého založení v roce 1964 klade důraz nejen na kvalitu a design, ale také na šetrnost k životnímu prostředí. Pro Rolf Benz není udržitelnost pouhým trendem, ale hluboce zakořeněnou hodnotou prostupující celým výrobním procesem.

Veškerá produkce probíhá v Německu v souladu s přísnými ekologickými standardy. Značka využívá obnovitelné zdroje, minimalizuje přepravní vzdálenosti a snižuje tak svou uhlíkovou stopu. Prestižní certifikáty „Blue Angel“ a „Golden M“ potvrzují, že nábytek Rolf Benz splňuje nejpřísnější požadavky na zdraví, bezpečnost a ochranu životního prostředí.

Materiály jsou pečlivě vybírány s ohledem na udržitelnost. Dřevo pochází z odpovědně obhospodařovaných lesů, často s certifikací FSC. Při zpracování kůže se dbá na minimální plýtvání. Rolf Benz se zaměřuje na nadčasový design a vysokou kvalitu, což zajišťuje dlouhou životnost každého kusu nábytku. Mnoho výrobků má navíc modulární design umožňující snadnou výměnu částí, čímž se dále prodlužuje jejich životnost.

Návštěvou showroomu Rolf Benz Haus Praha se můžete přesvědčit, jak vypadá skutečný luxus v harmonii s přírodou. Každý kus nábytku zde vypráví příběh o inovaci, kvalitě a respektu k životnímu prostředí.